Blog

Lees hier het laatste nieuws.

Manuele therapie bij duizeligheids- klachten

Duizeligheid kan vervelende klachten veroorzaken. Veel mensen ervaren wel eens een gevoel van draaierigheid of een licht gevoel in het hoofd. Lees meer over duizeligheid en wat onze praktijk voor u kan betekenen.

Fysiotherapie bij een slijmbeurs-ontsteking in de schouder

Een actieve leefstijl is voor veel mensen belangrijk. Voldoende beweging is hier voor velen een essentieel onderdeel van. Helaas kan u hierin soms belemmerd worden door lichamelijke kwaaltjes.

Dry Needling als extra ondersteuning tijdens een fysiotherapeutische behandeling

Dry needling is een zeer effectieve toevoeging voor een fysiotherapeutische behandeling waarbij verharde spieren worden aangepakt.

Een einde aan rugklachten door thuiswerken met de McKenzie methode

Tegenwoordig krijgen steeds meer mensen te maken met rugklachten door het vele thuiswerken. Gemiddeld zit iemand zo’n acht uur per dag achter een bureau.

Wanneer kan ik beter bij een fysiotherapeut of manueel therapeut terecht?

Mensen maken de hele dag gebruik van hun bewegingsapparaat. Met het bewegingsapparaat bedoelen we de delen van het lichaam die betrokken zijn bij beweging. 

Beter resultaat door het combineren van fysiotherapie en manuele therapie bij langdurige hoofdpijnklachten

Heeft u last van regelmatig opspelende hoofdpijn? Hoofdpijn is een van de meest voorkomende medische klachten.

Manuele therapie in de regio Noordwijk

Spieren, botten, gewrichten en banden maken het, samen met uw zenuwstelsel, mogelijk dat u kunt bewegen. Deze componenten werken nauw samen en alle delen van het lichaam zijn als een keten aan elkaar verbonden.

Fysiotherapie bij een beknelde zenuw in de rug

Zenuwen zijn heel belangrijk bij het overbrengen van informatie. Zenuwen spelen dan ook een rol bij zowel motorische als sensorische processen.

Oefentherapie bij chronische hyperventilatie

Bij hyperventilatie is de ademhaling verhoogd. Er is dus te veel ventilatie, waardoor klachten ontstaan. Hyperventilatie komt in twee vormen voor: acuut en chronisch.

Fysiotherapie bij ischias klachten

Rugpijn, het is een veelvoorkomende klacht bij heel veel mensen. Het kan een groot effect hebben op hoe iemand leeft. Als de pijn heel heftig is kan dit zelfs betekenen dat iemand door de rugklachten minder actief zal deelnemen aan de maatschappij.

Manuele therapie bij een zenuw-beknelling in de rug

Manuele therapie kan erg goed helpen bij klachten als gevolg van een zenuwbeknelling in de rug. In dit artikel kunt u lezen wat een zenuwbeknelling in de rug precies inhoudt en hoe manuele therapie bij onze praktijk u hierbij kan helpen.

Oefentherapie in de regio noordwijk

Mensen lopen, gaan zitten, bukken, tillen, springen en maken nog veel meer bewegingen. Het bewegen gebeurt grotendeels onbewust en niet iedereen gebruikt tijdens het uitvoeren van een beweging dezelfde spieren in dezelfde mate.

Manuele therapie en Fysiotherapie bij hoofdpijn vanuit de nek

Heeft u last van hoofdpijn met uitstralende pijn vanuit de nek? Dergelijke hoofdpijnklachten kunnen uw dagelijks functioneren behoorlijk belemmeren. De combinatie van fysiotherapie en manuele therapie kan helpen tegen hoofdpijnklachten vanuit de nek, zeker wanneer deze een chronisch karakter hebben.

Manuele therapie bij chronische hoofdpijn

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Om deze reden wordt hoofdpijn vaak onderschat. Chronische hoofdpijn kan er echter voor zorgen dat u sterk wordt beperkt in uw dagelijks leven. Hoewel de oorzaak in de meeste gevallen niet bekend is, kan er vaak wat gedaan worden aan de hoofdpijn. Kampt u regelmatig met hoofdpijn en bent u benieuwd of hier iets aan gedaan kan worden?

Manuele therapie bij een beknelde zenuw in de heup

Een beknelde zenuw in de heup kan zorgen voor vervelende pijnklachten die meestal niet vanzelf overgaan. Daarom kan het verstandig zijn om er een specialist naar te laten kijken. Wat een beknelde zenuw precies is, hoe de zenuw bekneld is geraakt en wat we eraan kunnen doen zal in deze blog worden besproken.

Manuele therapie bij een zenuwbeknelling

Een zenuwbeknelling is een vervelende aandoening waarbij mensen last kunnen hebben van scherpe, tintelende pijn. Een beknelde zenuw kan veel klachten geven, wat het dagelijks functioneren beïnvloedt. Maar wat is een beknelde zenuw eigenlijk? En hoe ontstaat het?

Oefentherapie bij impingement-klachten

Doordat we als mensen veel bewegen gedurende de dag, krijgt ons lichaam ook een hoop te verduren. Hierdoor kan het zo zijn dat er onderdelen van het lichaam niet helemaal werken zoals het hoort, of dat het alleen werkt op een pijnlijke manier.

Manuele therapie bij een tennisarm

Heeft u last van de buitenkant van uw elleboog? Wordt deze pijn steeds erger? Het kan zijn dat u last heeft van een tennisarm. Een tennisarm is een blessure die veel voorkomt in Nederland. Zo'n 7 per 1000 patiënten per jaar die bij de huisarts komen, hebben last van een tennisarm.

Wat kan kinetisch tapen doen tegen hooikoorts-klachten

In Nederland heeft zo’n 20% van de bevolking wel eens last van klachten door hooikoorts. Dit zijn vaak vervelende klachten die u kunnen belemmeren in het dagelijks leven.

Manuele therapie bij schouder-klachten

Pijn in de schouder komt regelmatig voor. U kunt er in het dagelijks leven behoorlijk last van hebben. Simpele activiteiten zoals douchen en aankleden kosten dan extra moeite.

Manuele therapie bij een lumbale hernia

Een hernia komt vaak voor en kan vervelende klachten geven, waardoor het functioneren beperkt wordt. Sporten, werken, reizen of zelfs ontspannen kan pijnlijk worden door de hernia klachten.

Effectieve therapie bij kaakklachten

Kaakklachten zijn voor veel mensen een bekend probleem. Zo’n vijf op de honderd mensen krijgt ooit in hun leven last van kaakklachten.

Manuele therapie bij Bruxisme

Bruxisme is de verzamelterm voor tandenknarsen en het klemmen van kaken. Dit komt bij een groot deel van de Nederlandse bevolking voor.

Manuele therapie en TMD

Het is misschien niet de eerste therapeut waar je aan denkt, maar ook met kaakklachten kun je terecht bij de manuele therapeut. Een verzamelnaam voor klachten aan de kaken, ook wel het kauworgaan genoemd, is temperomandibuaire dysfunctie (TMD). 

Manuele therapie bij duizeligheid vanuit de nek

Er zijn verschillende vormen van duizeligheid. Het kan lijken of u zelf draait of het kan lijken of juist de wereld rondom u draait. Ook de mate van duizeligheid kan sterk verschillen.

Hulp van de manueel therapeut bij instabiele gewrichten

Het menselijk lichaam bestaat uit wel 360 gewrichten. Hoewel gewrichten beweging mogelijk maken, hebben vele van deze gewrichten een hele kleine bewegingsrange.

Manuele therapie bij klachten in de bovenkant van de rug

Bij rugklachten denken veel mensen aan pijn in de onderrug. Dit is dan ook een veel voorkomende klacht. Maar ook klachten aan de bovenzijde van de rug kunnen veel overlast geven. 

Hulp van de fysiotherapeut bij een nekhernia

Om te kunnen bewegen, moeten de hersenen signalen af kunnen geven aan het hele lichaam. Om iets te kunnen voelen, is het ontvangen van de informatie vanuit het lichaam juist erg belangrijk.

Hulp van de fysiotherapeut bij aangezichtspijn

Aangezichtspijn is een klacht die relatief weinig voorkomt, maar wanneer deze voorkomt is de klacht wel bijzonder vervelend. Wanneer u last heeft van chronische aangezichtspijn, kan dit erg beperkend zijn in het dagelijkse leven. 

Fysiotherapie bij een liesblessure

Liesblessures zijn veelvoorkomende blessures die pijn en ongemak in het liesgebied veroorzaken. Deze blessures kunnen variëren in ernst en hebben verschillende oorzaken.

Fysiotherapie bij een blessure van de achillespees

Een achillespeesblessure kan enorm vervelend zijn en u zelfs belemmeren in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Van de 1000 patiënten die een huisarts raadplegen, hebben er in Nederland ongeveer 2 tot 3 een achillespeesblessure.

Wij bieden een combinatie van manuele therapie en fysiotherapie bij klachten door ischias

Heeft u last van pijn in uw onderrug die uitstraalt naar uw bil en de achterkant van uw been? Dit zijn klachten die passen bij ischias. 

Manuele therapie bij dove of tintelende tenen

Voeten kunnen op allerlei manieren klachten geven. Vooral mensen van 65 jaar of ouder kunnen klachten aan hun voeten krijgen. De meest voorkomende klacht aan de voeten is pijn. Een klacht die ook veel voorkomt, is een doof of tintelend gevoel in de tenen/voeten.

Wat kan een fysiotherapeut doen tegen een zeurende pijn in de schouder?

In dit artikel krijgt u meer informatie over de schouder, wat de oorzaken zijn van een zeurende pijn in uw schouder en hoe onze fysiotherapeuten een oplossing kunnen bieden voor uw klachten. 

Manuele therapie bij klachten door een nekhernia

Zenuwen zijn belangrijk bij het overdragen van informatie. Ze brengen zowel sensorische als motorische informatie over. Bij een nekhernia kunnen die zenuwen in de nek klem komen te zitten, wat zorgt voor verminderde overdracht van informatie en kan resulteren in pijn.

Manuele therapie bij rugklachten door artrose

Artrose is een nare aandoening die veel voorkomt en helaas niet te genezen is. Ongeveer 1,5 miljoen mensen hebben in Nederland last van artrose. Een groot deel van deze mensen heeft last van artrose in de rug.

Ik ben door mijn rug gegaan, hoe kan een manuele therapeut helpen?

Het kan zijn dat rugpijn ontstaat nadat u door uw rug bent gegaan. In dat geval kan een manuele therapeut u helpen met uw herstel. Hieronder leest u wat er precies gebeurt als u door uw rug gaat en hoe een manueel therapeut daarbij kan helpen.

Manuele therapie bij een bewegingsbeperking van de schouder

Nagenoeg alle blessures aan de schouder hebben bewegingsbeperkingen tot gevolg. Dit is erg vervelend en hier wilt u natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Bij Physio Manual Therapy Hoek bent u daarvoor aan het juiste adres!