BIG nr. 79910974704

AGB code 04116168

 

Graag ben ik uw hulp op weg naar herstel.

Petra Hoek MSc Manueeltherapeut, Fysiotherapeut en MS therapeut.

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute, en in 2015 als manueel therapeute.
Na 10 jaar gewerkt te hebben in een praktijk van een collega is het nu tijd om een eigen praktijk te voeren. Dus heb ik per 1 januari 2020 mijn eigen praktijk geopend.

Naast mijn werk heb ik vele interesses en doe ik graag van alles. Sportief op de motor, op vakantie duiken, paardrijden, fitnessen of gezellig met een boek op de bank, ik kan er allemaal van genieten. Het leuke van mijn werk als fysio/manueeltherapeut vind ik het contact met anderen en de verhalen te horen over wat men mee maakt.

De Master Specialisatie Manuele Therapie geeft mij extra vaardigheden, kennis en inzicht om nog lastigere klachten te kunnen behandelen. Hoofdpijn, nek- en rugklachten behandel ik o.a. graag. In deze behandelingen combineer ik deze kennis te combineren met de wensen van de patiënt en de ervaringen die ik heb opgedaan in de praktijk.

Voor mij als therapeut is het belangrijk dat wanneer u een behandeling bij mij krijgt, u zich gehoord en geholpen voelt. Luisteren naar uw vragen en maatwerk zijn dan ook bij mij een vast onderdeel van de behandeling.

Manuele therapie

Mijn opleiding als manueeltherapeut heb ik gevolgd aan de School voor Manuele Therapie in Utrecht. Therapeuten die volgens deze methode zijn opgeleid, behandelen op een zachte en subtiele manier, de ‘eggshell methode’ genoemd.
Manuele therapie E.S.® is een behandelwijze die, rekening houdende met individuele verschillen en asymmetrieën in vorm en functie, tracht een optimale bewegingsfunctie te verkrijgen en te handhaven. Zij doet dit door na een nauwkeurige individuele bewegingsanalyse op zeer subtiele, meestal pijnloze wijze alle gewrichten van het lichaam te bewegen. De methode wordt ook wel ‘eggshell methode‘ (E.S.®) genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling. (bron https://manueeltherapeuten.nl/)

Aanvullende specialisaties

Naast de Manuele therapie maak ik ook gebruik van DryNeedling, Mulligan, Mckenzie en oefentherapie. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling om u weer zelfstandig te laten functioneren en recidief te voorkomen. 

BIG nr. 29056154404

AGB code 04115109

 

Graag ben ik uw hulp op weg naar herstel.

Renée Maurer Fysiotherapeut, Haptonoom, Reiki Master en Manuele lymfedrainage

In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Haagse Academie voor Fysiotherapie. Al vrij snel daarna heb ik de basisopleiding, opleidend tot haptonoom, aan de Academie voor Haptonomie en Kinesionomie met goed gevolg afgesloten. Daarna heb ik me door middel van intensieve nascholing verder ontwikkeld om de begrippen van de haptonomie toe te passen binnen het vakgebied van de fysiotherapie. 

In al mijn behandelingen, zowel op de praktijk als bij de mensen thuis, staat niet alleen het lichaam, maar de gehele mens centraal. Fysieke klachten en aandoeningen vertellen een verhaal, een verhaal dat groter is dan de fysieke klacht of aandoening alleen. En in een tijd waar alles snel lijkt te moeten gaan, zijn tijd en aandacht voor dit verhaal essentieel.

Reiki Master

De relatie tussen lichaam, emotie en geest heeft mij altijd geboeid en in mijn behandelingen laat ik ook altijd ervaren wat het verband is daartussen, zodat mensen handvatten krijgen om te voorkomen dat eenzelfde klacht terugkomt. Ik heb mij daarin steeds verder ontwikkeld, deels door opleidingen en deels door ervaringen die ik in de praktijk heb opgedaan. 

Alles is in de basis energie, vandaar dat ik energetisch werk ook toepas binnen mijn praktijk. Als Reiki Master heb ik inmiddels het werken met energie in mijn werk geïntegreerd en wanneer andere methodes tekortschieten, is er altijd de Reiki energie die op een rustige, ontspannende manier, de balans tussen lichaam en geest terugbrengt.

Manuele Lymfedrainage

Momenteel volg ik de opleiding tot manuele lymfedrainage therapeut, methode Vodder, welke ik in december 2024 afrond. 

BIG nr. 

AGB code 

Mike van de Laar, Fysiotherapeut i.o. en Diëtist

In ontwikkeling

Fysiotherapeut i.o.