BIG nr. 79910974704

AGB code 04116168

Mijn naam is Petra Hoek,

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute, en in 2015 als manueeltherapeute.
Na 10 jaar gewerkt te hebben in een praktijk van een collega is het nu tijd om een eigen praktijk te voeren. Dus heb ik per 1 januari 2020 mijn eigen praktijk geopend.

 

Naast mijn werk heb ik vele interesses en doe ik graag van alles. Sportief op de motor, op vakantie duiken, paardrijden, fitnessen of gezellig met een boek op de bank, ik kan er allemaal van genieten. Het leuke van mijn werk als fysio/manueeltherapeut vind ik het contact met anderen en de verhalen te horen over wat men mee maakt.

 

De Master Specialisatie Manuele Therapie geeft mij extra vaardigheden, kennis en inzicht om nog lastigere klachten te kunnen behandelen. Hoofdpijn, nek- en rugklachten behandel ik o.a. graag. In deze behandelingen combineer ik deze kennis te combineren met de wensen van de patiënt en de ervaringen die ik heb opgedaan in de praktijk.


Voor mij als therapeut is het belangrijk dat wanneer u een behandeling bij mij krijgt, u zich gehoord en geholpen voelt. Luisteren naar uw vragen en maatwerk zijn dan ook bij mij een vast onderdeel van de behandeling.

 

Mijn opleiding als manueeltherapeut heb ik gevolgd aan de School voor Manuele Therapie in Utrecht. Therapeuten die volgens deze methode zijn opgeleid, behandelen op een zachte en subtiele manier, de ‘eggshell methode’ genoemd.
Manuele therapie E.S.® is een behandelwijze die, rekening houdende met individuele verschillen en asymmetrieën in vorm en functie, tracht een optimale bewegingsfunctie te verkrijgen en te handhaven. Zij doet dit door na een nauwkeurige individuele bewegingsanalyse op zeer subtiele, meestal pijnloze wijze alle gewrichten van het lichaam te bewegen. De methode wordt ook wel ‘eggshell methode‘ (E.S.®) genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling. (bron https://manueeltherapeuten.nl/)

 

Naast de Manuele therapie maak ik ook gebruik van DryNeedling, Mulligan, Mckenzie en oefentherapie. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling om u weer zelfstandig te laten functioneren en recidief te voorkomen. 


Graag ben ik uw hulp op weg naar herstel.