BIG nr. 79910974704

AGB code 04116168

Mijn naam is Petra Hoek,

 

inmiddels ben heb ik 11 jaar ervaring als fysiotherapeut en 7 jaar als manueeltherapeute.

Na 10 jaar gewerkt te hebben in een praktijk van een collega is het nu tijd om een eigen praktijk te voeren. Dus heb ik per 1 januari 2020 mijn eigen praktijk geopend.

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute. Daarna ben ik Manuele
therapie gaan studeren, deze studie heb ik afgerond in 2013. Als aanvulling daarop heb ik ook nogeen Master gedaan om mijn klinisch redeneren te verbeteren, deze heb ik afgerond in 2017.

 

Naast mijn werk heb ik vele interesses en doe ik graag van alles. Sportief op de motor, op vakantie duiken, paardrijden, fitnessen of gezellig met een boek op de bank, ik kan er allemaal van genieten. Het leuke van mijn werk als fysio/manueeltherapeut vind ik het contact met anderen en de verhalen te horen over wat men mee maakt.

 

De Master Specialisatie Manuele Therapie geeft mij extra vaardigheden, kennis en inzicht om nog lastigere klachten te kunnen behandelen. Hoofdpijn, nek- en rugklachten behandel ik o.a. graag. In deze behandelingen combineer ik deze kennis te combineren met de wensen van de patiënt en de ervaringen die ik heb opgedaan in de praktijk.

Veel voorkomende klachten die de manueel therapeut behandelt

 

  • hoofd- en nek en schouderklachten met pijn die uitstraalt tot in de armen
  • klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • lage-rugklachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen
  • bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek
  • kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten, te denken valt dan aan knappend/krakend kaakgewricht
    en kaakklemmen en/of tandenknarsen
  • Oorsuizen
  • Hoofdpijnklachten
  • Klachten aan rug, heupen, knieën, voeten en handen

Gewrichten kunnen ook een te grote bewegelijkheid hebben. Dat kan leiden tot instabiliteit en klachten. De manueel therapeut kan een patiënt met specifieke trainingsadviezen leren gewrichten door spieren stabieler te maken

 

Mijn opleiding als manueeltherapeut heb ik gevolgd aan de School voor Manuele Therapie in Utrecht. Therapeuten die volgens deze methode zijn opgeleid, behandelen op een zachte en subtiele manier, de ‘eggshell methode’ genoemd.
Manuele therapie E.S.® is een behandelwijze die, rekening houdende met individuele verschillen en asymmetrieën in vorm en functie, tracht een optimale bewegingsfunctie te verkrijgen en te handhaven. Zij doet dit door na een nauwkeurige individuele bewegingsanalyse op zeer subtiele, meestal pijnloze wijze alle gewrichten van het lichaam te bewegen. De methode wordt ook wel ‘eggshell methode‘ (E.S.®) genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling. (bron https://manueeltherapeuten.nl/)

 

Naast de Manuele therapie maak ik ook gebruik van DryNeedling, Mulligan, Mckenzie en oefentherapie. Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling om u weer zelfstandig te laten functioneren en recidief te voorkomen. 


Graag ben ik uw hulp op weg naar herstel.