Evenwichtsklachten

Heeft u soms het gevoel dat u niet meer makkelijk rechtop blijft staan? Valt u af en toe bijna? Of heeft u veel last van duizeligheid en evenwichtsklachten? Dan kan een fysiotherapeut u helpen. Ik ben Petra Hoek en heb al meer dan tien jaar ervaring als fysiotherapeut, waarvan zeven jaar als manueeltherapeut. Zeker sinds ik de Master Specialisatie Manuele Therapie heb afgerond, kan ik lastigere klachten nog beter behandelen. Wij specialiseren ons voornamelijk in de hoofdpijn en nek- en rugklachten.

Evenwichtsklachten

Het traject

Als u bij ons een eerste afspraak maakt, dan gaan wij eerst onderzoeken wat de precieze klachten zijn. Op deze manier kunnen we bepalen of u baat kan hebben van onze fysiotherapie, of dat u toch eerst naar de huisarts moet. Mocht u zijn doorverwezen door uw huisarts of een medisch specialist, dan hoeven wij ons hier niet zo op te focussen en kunnen we extra veel tijd stoppen in het behandelen van uw klachten. Hierbij gaan we samen te werk. Samen zullen we erachter komen wat de mogelijke oorzaken van uw klachten kunnen zijn en samen zullen we deze allemaal langslopen. 

Ook willen we graag weten wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat wilt u echt weer kunnen? Wat kunnen wij voor u betekenen? Vervolgens kijken we naar het pijnlijke lichaamsdeel en onderzoeken we of uw klachten ervoor zorgen dat u het desbetreffende lichaamsdeel anders gebruikt. Als u uw pijnlijke lichaamsdeel namelijk gebruikt op een manier die uw lichaam niet gewend is, kan dit extra pijn en vermoeidheid veroorzaken. Ook kan het uw houding en de manier waarop u zich beweegt aantasten.

Evenwichtsklachten

Een van de klachten die wij veelvuldig behandelen is de evenwichtsklacht. Als u hier last van heeft, kan u moeite hebben om uw evenwicht te bewaren. Dit kan te maken hebben met cervicogene duizeligheid. Dan ligt de oorzaak van de duizeligheid in uw nek. Dit kan dan te maken hebben met een verkeerde stand van de wervelkolom of uw hoofd. Door deze constante duizeligheid is het lastig om uw evenwicht te houden en dit is dan ook een van de dingen waar we naar kijken als u bij ons komt met evenwichtsklachten. Als er sprake is van cervicogene duizeligheid, zullen we samen spieroefeningen doen rond uw nek, zodat we de spierspanning daar ietsje kunnen verminderen. Dit helpt om uw evenwichtsklachten te doen verminderen. Als u het gevoel heeft dat u evenwichtsklachten ervaart, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.